Pasta amb bròquil i botifarra

AntonellaCarn, Fusilli, Gemelli, Gnocchetti sardi, Orecchiette, Salses, Vegetals 9 Comments

Compartir aquesta entrada

Arriba la tardor (..ehm..) i necessitem plats més calentons i energètics.
Ja ho se que avui fa una calor que no s’aguanta, però el vaig preparar fa uns dies, quan tot-hom pensava de fer el canvi d’armaris… ja us el podeu guardar per més endavant.

Ja tenim un parell de receptes de pasta amb bròquil, la bàsica, pasta amb bròquil i punto i una versió amb sobrassada. Avui la fem amb botifarra.

Ingredients per a 3 o 4 persones

  • 250 g de pasta (o una mica més si sou 4)
  • 300 g de bròquils ja nets i tallats
  • 150 g de botifarra
  • oli
  • bitxo
  • all

Preparació

Renteu i talleu els bròquils i bulliu-los amb aigua i sal fins que estiguin fets (no massa tous).

bròquil

Retireu-los amb una escumadora i aprofiteu de la mateixa aigua per coure la pasta (si en fa falta afegiu-ne una mica més).

bròquil bullit

Mentrestant escalfeu un raig d’oli generós en una paella ampla (on després hi abocareu la pasta) i afegiu-hi dos alls pelats i sencers i un bitxo o dos.

sofregim l'all i el bitxo

Trèieu la pell a la botifarra i esmicoleu-la i afegiu-la a la paella.

enrossim la botifarra

Quan estigui ben rosseta afegiu-hi el bròquil i remeneu-ho amb flama forta fins que estigui ben amalgamat.

afegim el bròquil a la botifarra
Abans de escórrer la pasta, guardeu un got d’aigua de cocció.
Escorreu la pasta i aboqueu-la a la paella. Remeneu-ho per un parell de minuts amb flama forta. Si fos necessari afegiu-hi una mica d’aigua de cocció.
Emplateu-ho i serviu-ho amb parmesà ratllat.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 9

  1. òndia, si mira que els plats més bons els tenim a l’abasti no ens n’adonem! Molt bona, aquesta pasta. A mi el bròquil m’encanta. Amorini en italià, es diu, oi? I la botifarra… també boníssima!! Petons

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
  2. e una delle mie preferite,anche in casa sempre la chiedono.in casa cucino io,anche se la preferisco senza bollire i broccoli,li soffrigo direttemente con l’aglio e peperoncini.
    salutoni.
    Paolo

    1. Post
      Author
  3. Pingback: Restaurant Acqua&Sale: una visita | La pasta per als catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *