Pasta amb bròquil i sobrassada

Antonella Elicoidali, Fusilli, Gemelli, Gnocchetti sardi, Orecchiette, Penne rigate, Rigatoni, Tortiglioni, Vegetals 7 Comments

Compartir aquesta entrada

Em sembla que aquesta serà la ultima recepta més d’hivern, que ja estic cansada. De fet la vaig preparar el mes passat amb la sobrassada que em va sobrar del pa de Sant Jordi. Sí perquè no es menja només pasta a casa meva eh. M’atreveixo amb les vostres receptes també!

A Calabria, la regió italiana que correspon a la punta de la bota, fan un embotit que es diu ‘nduja que com aspecte i sabor s’assembla molt a la sobrassada de Mallorca. Doncs m’he atrevit a combinar la sobrassada amb la pasta en un plat que vaig tastar fa molts anys a Tropea i que portava ‘nduja. He fet servir la sobrassada que no pica. Podeu utilitzar la que més us agradi.

Ingredients per a 4 persones

  • 320 gr. de pasta (fusilli o eliche, també orecchiette, penne rigate o tortiglioni)
  • 300 gr. de bròquil
  • 200 gr. de sobrassada (la quantitat depèn molt del vostre gust. I atenció si escolliu la picant)
  • all
  • 3 cullerades d’oli
  • parmesà o percorino ratllat

Preparació

La preparació és molt semblant a la de Pasta amb bròquil clàssica.
Bulliu el bròquil net i tallat en abundant aigua salada. Quan estigui fet, retireu-lo amb una escumadora i guardeu l’aigua de cocció.

En una olla gran sofregiu els alls sencers i pelats amb l’oli i afegiu-hi la sobrassada. Xafeu-la amb una forquilla i deixeu que es desfaci una mica, a foc baixet, perquè no ens cremi. Afegiu-hi el bròquil i deixeu coure 4-5 minuts.

Aprofiteu de l’aigua del bròquil per coure la pasta. Si no fos suficient en podeu afegir-ne més.
Escorreu la pasta al dente i aboqueu-la a la paella. Remeneu amb foc mitjà un parell de minuts. Emplateu i serviu amb parmesà ratllat.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 7

  1. Jo la faria sense bròquil (com no) XDDD
    Et deus pensar que no menjo mai res de verdures, com la canalla, però la veritat és que en menjo força, però has triat les que no em barrufen 😉

    1. Post
      Author

      Sense bròquil queda bona igual. Ho podrias fer amb espaguetis.
      Espaguetis all, oli i sobressada. Ho farè!
      I si, he pensat que amb tres criatures hauries de donar més bon exemple! 🙂

      1. Queda a la llista (ja infinita) de pendents.
        Ja et dic que menjo verdura, però sembla que tens predilecció per les que no m’agraden a mi 😀

  2. nyam! els acabo de fer amb macarrons i una tercera aprt de la sobrassada. he tornat a triomfar amb una recepta teva!!!

    Visca!

    1. Post
      Author
  3. Pingback: Pasta amb bròquil i botifarra | La pasta per als catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.