Pasta amb mongetes

Antonella Llegums, Mezze maniche, Pasta mista, Pistons, Tubetti, Vegetarianes 6 Comments

Compartir aquesta entrada

♬♬♫ When the stars make you drool just like a pasta e fasul
That’s amore…
Us en recordeu d’en Dean Martin en That’s amore? No?
Aquí el teniu…
Conegut als Estats Units com pasta fasul o com el més divertit (per mi) pasta fazool, jo diria que aquest plat, la pasta e fagioli, podria ser un plat nacional italià, en el sentit que es prepara a tota Itàlia amb les corresponents variacions regionals. La versió que us proposo és, òbviament, la versió napolitana (pasta e fasùle). Necessitem una pasta curta, jo vaig fer servir les “mezze maniche” de la De Cecco que vaig trobar aquí. Qualsevol varietat de pistons de mida mitjana va bé o la pasta mista. Acabo de veure que al Caprabo online tenen la pasta Mafalda corta de Garofalo que també aniria bé.

Ingredients per a dues persones

  • 1 pot de mongetes blanques de 250 gr.
  • 120 gr. de pistons grans
  • 1 culleradeta de concentrat de tomàquet o mitja llauna de tomàquet triturat
  • 1 branca d’api
  • 1 all
  • alfàbrega
  • sal i pebre al gust

Preparació

En una olla gran, sofregiu l’all durant un minutet. Afegiu les mongetes amb tota la seva aigua, el tomàquet, l’api, la sal i deixeu coure durant 7-8 minuts.
Afegiu-hi la pasta, remeneu i afegiu-hi aigua fins a cobrir quasi del tot la pasta.
Quan coguem la pasta directament amb el condiment, és sempre millor posar menys aigua de la necessària i afegir-ne més si fa falta, si no el plat pot quedar massa caldós.
Quan la pasta estigui al punt, apagueu el foc, afegiu l’alfàbrega i tapeu un minut.
Emplateu i serviu amb pebre negre.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 6

    1. Post
      Author
  1. Pingback: On gastar pasta en pasta, Part III | La pasta per als catalans

  2. Pingback: Passata di pomodoro vs Tomàquet triturat | La pasta per als catalans

  3. M’encanta aquest plat!! Jo tinc unes reserves de pasta mista de la Garofalo o la de la Martino(no recordo bé)que vaig portar d’Itàlia…No ha parat de ploure en tot el cap de setmana…ara si que venen de gust aquesta mena de receptes.Gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *