♬♬♫ When the stars make you drool just like a pasta e fasul
That’s amore…
Us en recordeu d’en Dean Martin en That’s amore? No?
Aquí el teniu…
Conegut als Estats Units com pasta fasul o com el més divertit (per mi) pasta fazool, jo diria que aquest plat, la pasta e fagioli, podria ser un plat nacional italià, en el sentit que es prepara a tota Itàlia amb les corresponents variacions regionals. La versió que us proposo és, òbviament, la versió napolitana (pasta e fasùle).
Necessitem una pasta curta, jo vaig fer servir les “mezze maniche” de la De Cecco que vaig trobar aquí. Qualsevol varietat de pistons de mida mitjana va bé o la pasta barrejada. Acabo de veure que al Caprabo online tenen la pasta Mafalda corta de Garofalo que també aniria bé.
Ingredients per a dues persones
- 250 g de mongetes blanques ja cuites
- 120 gr. de pistons grans
- tres tomàquets per penjar
- 1 branca d’api
- 1 all
- alfàbrega (o no si no és temporada)
- sal i pebre al gust
- oli generós
Preparació
En una olla gran, escalfeu l’oli i sofregiu l’all fins que quedi daurat. Afegiu les mongetes i dos cullerots de la seva aigua, els tomàquets partits per la meitat, l’api, la sal i deixeu coure durant 7-8 minuts.
Afegiu-hi la pasta, remeneu i afegiu-hi més aigua fins a cobrir quasi del tot la pasta.
Quan coguem la pasta directament amb el condiment, és sempre millor posar menys aigua de la necessària i afegir-ne més si fa falta, si no el plat pot quedar massa caldós.
Aneu de remenant de tant en tant. Quan la pasta estigui al punt, apagueu el foc, afegiu l’alfàbrega i tapeu un minut.
Emplateu i serviu amb pebre negre.
Al meu pare li agrada completar el plat amb ceba fresca, a mi no.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 6
Gràcies a Cuinetes he descobert el teu bloc, afeixo un enllaç al meu!
Author
Moltes gràcies, ara m’en vaig a veure el teu!
Pingback: On gastar pasta en pasta, Part III | La pasta per als catalans
Pingback: Passata di pomodoro vs Tomàquet triturat | La pasta per als catalans
M’encanta aquest plat!! Jo tinc unes reserves de pasta mista de la Garofalo o la de la Martino(no recordo bé)que vaig portar d’Itàlia…No ha parat de ploure en tot el cap de setmana…ara si que venen de gust aquesta mena de receptes.Gràcies.
Amb els fagioli borlotti queda molt gustos i cremoset…envasats en pot costen de trobar aquí…però es pot comprar la llegum seca a les graneries i cuinar-la amb l’olla exprés. Ciao Ciao!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4129372079671&set=a.4129317438305.2141072.1444533180&type=1&theater