Gnocchetti amb patates i musclos

AntonellaGnocchetti sardi, Mezze maniche, Paccheri, Peix 1 Comment

Compartir aquesta entrada

La pasta amb patates i musclos és un primer plat cremós, una combinació de terra i mar típica de
la cuina siciliana i de la tradició del sud d’Itàlia

Ingredients per 4 persones

  • 320 g de gnocchetti (també estaria bé amb paccheri, o unes mezze maniche)
  • 400 g de patates
  • 500 musclos
  • 1 gra d’all
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal al gust
  • Pebre al gust
  • 1 cullerada de julivert picat

Preparació

Renteu els musclos, poseu-los una cassola, tapeu, flama forta i deixeu que s’obrin.

Filtreu l’aigua dels musclos (jo general- ment faig servir un d’aquests coladors de drap o bé amb un colador i una mica de cotó fluix) i guardeu-la.

Separeu els musclos de les closques i deixeu-ne un parell per persona sen- cers per guarnir el plat.

Peleu les patates i talleu-les a daus. Daureu-los en una paella gran amb l’all pelat i sencer i l’oli. Afegiu-hi una mica d’aigua i coeu-les fins que

siguin tendres.

Quan estiguin fetes afegiu-hi un cu- llerot d’aigua dels musclos i passeu-les ràpidament pel minipimer.

Afegiu-hi els musclos pelats i conti- nueu la cocció durant uns minuts més. Tasteu, rectifiqueu de sal (probable- ment no serà necessari afegir-ne per- què l’aigua dels musclos ja és salada) i pebre i reserveu-ho.

Coeu la pasta en abundant aigua lleu- gerament salada.

Guardeu un cullerot d’aigua de cocció de la pasta, escorreu-la i aboqueu-la a la paella amb la salsa de musclos
i patates.

Barrejeu-ho, afegiu-hi una mica d’aigua de cocció i continueu a barrejar fins a obtenir la cremositat desitjada.

Finalment, empolvoreu amb julivert picat i serviu la pasta ben calenta.

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 1

  1. No acabo d’entendre els passos. Un cop passades les patates pel minipimer, s’hi afegeixen els musclos i tot plegat es torna s la paella per coure-ho tot uns minuts? Ho entés bé?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *