Pasta amb carbassons, tonyina, llimona i perfum d’alfàbrega i menta

AntonellaBucatini, Cargols de llimona, Casarecce, Chifferi, Gemelli, Linguine, Mezzanelli, Mezze maniche, Peix, Pistons, Trofie Deixa un comentari

Compartir aquesta entrada

Aquest estiu passat la Trini Gilbert em va demanar una recepta per l‘ARA Mengem i li vaig proposar aquesta combinació. A mi em va agradar molt, ja em direu.

Aquest format de pasta es diu gemelli.

Ingredients per a 2 persones

  • 200 g de pasta curta
  • Un carbassó de mida mitjana o dos petits
  • Una llauna de tonyina
  • Una llimona
  • Una branqueta de menta
  • Unes fulles d’alfàbrega
  • Oli per fregir
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre

Preparació

Talleu el carbassó a rodanxes primetes i fregiu-lo en abundant oli calent (jo prefereixo fregir amb oli de girasol).

En una paella ampla, on després anireu a remenar la pasta amb el condiment, escalfeu un raig abundant d’oli d’oliva.

Quan estigui calent poseu-hi l’alfàbrega i la menta, tapeu-ho i apagueu el foc. Volem que les herbes s’infusionin amb l’oli calent, sense coure.

Espereu un parell de minut i afegiu-hi els carbassons fregits (en podeu guardar un parell de rodanxes per decorar el plat), la tonyina ben escorreguda i esmicolada, el suc de mitja llimona, la pell ratllada de la llimona, sal i pebre.

Tapeu-ho i deixeu-ho reposar.

Mentrestant poseu l’aigua per la pasta a bullir (recordeu, per cada 100 g de pasta, un litre d’aigua i 10 g de sal).

Quan arrenqui el bull afegiu-hi la pasta.

Un parell de minuts abans del temps marcat al paquet, torneu a encendre el foc a la paella on hi teniu els carbassons i la tonyina, traieu-hi les herbes i amb l’ajuda d’una escumadora traieu la pasta de l’olla de cocció i aboqueu-la a la paella.

Afegiu-hi un cullerot d’aigua de cocció de la pasta.

Saltegeu la pasta amb la resta amb la flama ben forta per un parell de minuts.

Emplateu-ho i decoreu el plat amb un parell de rodanxes de carbassons, fulles d’alfàbrega.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *