Croquetes de pasta

Antonella Bucatini, Salses, Spaghetti 9 Comments

Compartir aquesta entrada

Torno amb una proposta per la Recepta del 15 del Fogons de la Bordeta. Tard però hi arribo. El tema de aquest mes eren croquetes, doncs aquí les teniu, croquetes de pasta. En realitat a Nàpols es diuen Frittatine di pasta (truitetes) i es venen pel carrer, a les pizzeries o a les rosticcerie. Aquestes son les que vam menjar la ultima vegada que hi vam anar, durant les festes de Nadal.

Com veieu estan fetes amb bucatini, però no en tenia i he fet servir spaghetti. Millor amb bucatini. La forma original no s’assembla gaire a una croqueta, però podeu donar-li la forma que més us hi agrada. Jo n’he fet en forma de croqueta, i més amb la forma tradicional.

Ingredients per a 20 croquetes (depèn, clarament, de la mida)

  • 200 gr. di bucatini (o spaghetti)
  • 75 gr. di pernil dolç en un sol tall
  • 100 gr. de pèsols
  • una mica de ceba
  • mig got de vi blanc
  • 150 gr. mozzarella
  • 75 gr. parmesà

Per la beixamel

  • 400 ml. de llet
  • 40 gr. de farina
  • 40 gr. de mantega
  • sal
  • pebre

Per l’arrebossat

  • 300 ml. de aigua
  • 200 gr. de farina
  • sal
  • pa ratllat

Preparaciò

En una paella coeu els pèsols amb un parell de cullerades d’oli, la ceba tallada petita i el vi. Quan estiguin quasi cuits, afegiu-hi el pernil tallat a daus i acabeu la cocció. Reserveu-los.
Coeu els bucatini en abundant aigua salada i escorreu-los quan estiguin al dente.
Mentrestant prepareu la beixamel com de costum.
Escorreu la pasta i poseu-la en un bol. Talleu-la amb unes tisores. Afegiu-hi la beixamel, els pèsols, la mozzarella, el parmesà i remeneu bé. Esteneu la pasta en una safata i doneu-li un gruix de 2-3 cm. aprox. Deixeu que es refredi. Quan estigui freda, talleu-la amb un motlle o doneu-li la forma que vulgueu amb les mans. Guardeu les formes a la nevera per almenys mitja ora. Lo ideal és preparar la pasta el dia abans per el dia després.

Prepareu la massa per l’arrebossat mesclant la farina i l’aigua i una mica de sal. Arrebosseu la pasta amb la massa i després amb el pa ratllat. Fregiu les croquetes en abundant oli molt calent.
Son bones calentes o fredes.

Actualització

Aquestes croquetes es poden congelar quan estiguin arrebossades. En aquest cas descongeleu-les abans de fregir-les i si fa falta torneu-les a passar per el pa ratllat

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 9

  1. Post
    Author
    1. Post
      Author
  2. Quines croquetes més originals! Se’m fa una mica estrany imaginar-me-les en boca, però m’encantaria provar-ne una! Ja sé el que he de fer, oi?

    Petonets!
    Anna

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.