Pasta amb coliflor i anxoves

AntonellaElicoidali, Penne rigate, Rigatoni, Tortiglioni, Vegetals 6 Comments

Compartir aquesta entrada

Bé paro un moment de treballar per redactar aquesta recepta que tinc en espera des de fa setmanes. Una manera més, rapida i senzilla de combinar verdura i pasta. Per amants de la coliflor only! Mentre en la pasta amb coliflor al forn, el gust de la coliflor es mescla als altres sabors, de la botifarra, del formatge i es torna molt cremósa, aquí la coliflor queda intacta, cruixent i amb tot el seu gustet. He fet servir penne rigate. Es poden fer servir també tortiglioni, elicoidali, rigatoni.

Ingredients per a 4 persones

  • 320 gr. de pasta
  • Una coliflor mitjana
  • Una ceba
  • 8 filets d’anxova
  • bitxo
  • oli
  • sal

Preparació

Talleu i bulliu la coliflor amb aigua salada. S’ha de coure, però ha de quedar cruixent.

Trèieu-la de l’aigua amb una escumadora i guardeu l’aigua de cocció.
En una paella ampla sofregiu la ceba tallada ben primeta amb el bitxo amb 100 gr. d’oli. Quan la ceba s’hagi tornat rosseta, afegiu-hi 4 filets d’anxova i deixeu que es desfacin.

Afegiu-hi la coliflor cuita, remeneu i deixeu coure un parell de minuts.

Torneu a arrencar el bull a l’aigua de la coliflor i coeu-hi la pasta.
Escorreu-la al dent i aboqueu-la en la paella amb la coliflor. Amb el foc encès, remeneu i afegiu els altres filets de anxova. Remeneu una mica més i emplateu. La gràcia de aquest plat, trobo, son els sabors forts contrastants, doncs ànim amb el bitxo!

Buon appetito!

Actualització

La Mat ens envia la foto de la seva pasta amb coliflor i anxoves. Gràcies!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 6

  1. Aquesta em costa, ja que jo no soc de picants. I si ho probo amb una bona dosi de pimentón de la vera, que te aquest sabor tan fumat podria convalidar?

    1. Post
      Author

      Doncs proba-ho abans sense ni bitxo ni pimentón, que la coliflor i les anxoves ja donen per si soles… i si fa falta pimentón… al final la pasta és com les paelles… cadascù va al seu rotllo… els meus son consells més aviat que receptes 🙂

    1. Post
      Author
  2. Doncs a casa l’hem feta avui. Com que ens agraden molt les anxoves, n’he posat tot un pot petit. Estava molt, molt bo! Per cert, he oblidat el bitxo : P
    Hem fet fotos però no sé com penjar-les al teu blog. Ho penjaré al Facebook …

    1. Post
      Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *