Espaguetis all i oli, recepta per el Gran Recapte d’Aliments

Antonella Salses, Spaghetti, Vegetarianes 18 Comments

Compartir aquesta entrada

M’he apuntat a l’iniciativa de Blocs contra la fam, que consisteix en publicar una recepta senzilla i barata per promocionar el Gran Recapte d’Aliments organitzat per la gent del Banc dels Aliments. Els dies 25 i 26 de novembre es recolliran aliments per els més necessitats a supermercats i mercats de tot Catalunya. Doncs apa gent!

Aquí teniu la recepta més senzilla de totes, un clàssic, la que estem sempre a temps a fer quan es presenta una gentada a casa “va, fem una spaghettata!”

Ingredients

  • espaguetis
  • all
  • oli
  • bitxo (si us agrada)
  • pa ratllat

Preparació

Coeu els espaguetis en abundant aigua salada. Mentrestant en una paella ampla sofregiu oli (una cullerada per cada 80 gr. de espaguetis) amb lamines d’all i el bitxo.
Quan els espaguetis estiguin fets, escorreu-los i aboqueu-los a la paella. Remeneu i afegiu-hi una mica de pa ratllat, que xoparà l’oli i s’enganxarà als espaguetis.
Emplateu i ja el teniu!

Variacions

És un plat que amb petites variacions (que depenen del que teniu a la nevera) es reinventa cada vegada. A la base d’all i oli, con o sense pa ratllat, hi podeu afegir:

  • Un filet d’anxova i deixeu que es desfaci abans de abocar els espaguetis a la paella.
  • Un filet d’ anxova i olives negres d’Aragó sense pinyols. O només olives negres
  • 4 o 5 cirerols, tallats per la meitat a l’oli molt calent. Xafeu-los amb una forquilla i deixeu, tapeu la paella i deixeu que l’oli agafi color (2 minuts)
  • Una llauna de tonyina i tàperes (amb o sense olives negres i tomàquets)

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 18

  1. Post
    Author
    1. Post
      Author
  2. Pingback: lapastaperalscatalans a la ràdio! | La pasta per als catalans

  3. Excel·lent iniciativa.Endavant! Recepta fantastica quan tens gana i no vols perdre temps, o quan tens el rebost i la nevera una mica buida.

  4. Pingback: La pasta a Estem perdent els papers! de Vilassar Ràdio | La pasta per als catalans

  5. Pingback: Amanida de pasta amb mongetes i tonyina per el Gran Recapte d’Aliments | La pasta per als catalans

  6. Pingback: Visita a la fàbrica de pasta Sandro Desii | La pasta per als catalans

  7. Pingback: Via lliure, RAC1, cap de setmana del 17 i del 18 d’agost | La pasta per als catalans

  8. Pingback: Pasta amb crema de coliflor, julivert i llimona per el Gran recapte d’aliments 2013 | La pasta per als catalans

  9. Pingback: Espaguetis amb pomodorini | La pasta per als catalans

  10. Antonella,

    Trobo mol interessant el teu blog i provaré de fer alguna de les receptes. A aquesta jo hi afegeixo anous a l’all i el bitxo.

    Salut,

    Albert

    1. Post
      Author

      Moltes gràcies Albert!
      Aquesta en particolar és una recepta oberta a totes les interpretacions… la probaré també com dius tu bona aportació!
      Records

  11. Pingback: Ensenya’m a cuinar, una nova sessió del Via Lliure | Cuina catalana per a forasters / Catalan cuisine for foreigners

  12. Pingback: Ensenya’m a cuinar, una nova sessió del Via Lliure a RAC1 | Cuina catalana per a guiris / Catalan cuisine for foreigners

  13. Pingback: Espaguetis amb oli aromàtic de soja i gingebre de Borges | La pasta per als catalans

  14. Pingback: El poder d’un carbassó ratllat | La pasta per als catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *