Pasta amb crema de coliflor, julivert i llimona per el Gran recapte d’aliments 2013

AntonellaCreste, Farfalle, Fettuccine, Fusilli, Gemelli, Gnocchetti sardi, Mafaldine, Orecchiette, Paccheri, Pappardelle, Penne, Schiaffoni, Spaghetti, Tagliatelle, Trofie, Vegetals, Vegetarianes 4 Comments

Compartir aquesta entrada

Aquest any torno a participar a la iniciativa de Blogs contra la fam per fer difusió del Gran recapte 2013 del Banc d’aliments que serà els dies 29 i 30 de novembre.

Aquesta vegada a més de recollir totes les receptes en el seu blog també les publicaran en la nova pagina de Facebook creada per l’ocasió.

El primer any va tocar als espaguetis amb all i oli, l’any passat amb una amanida de pasta amb mongetes i tonyina i aquest any us proposo espaguetis amb crema de coliflor verd, julivert i llimona. Com sempre es tracta d’una recepta ben simple.
Aquesta vegada no és meva, la vaig veure en aquest blog, preparada amb coliflor blanca. Jo aquell dia en tenia una verda i el resultat va ser sorprenent. La revolució de la pasta amb coliflor tradicional!

Ingredients per dues persones

  • 160/200 g de pasta (jo he fet servir paccheri, però poden ser espaguetis, macarrons, farfalle…)
  • ½ coliflor verda o blanca
  • un ramat de julivert
  • el suc de mitja llimona
  • ¼ de gra d’all pelat
  • sal
  • oli

Preparació

Llaveu i talleu la coliflor i coeu-la al vapor.

Coliflor o boquíl?

Si no pot ser, bulliu-la fent atenció que no quedi massa tova.
Quan estigui feta poseu una mica més de la meitat en el contenidor de la batedora i reserveu els trossos més maco.
Afegiu-hi el ramat de julivert, l’all, el suc de la mitja llimona i oli al gust i treballeu amb la batedora fins a obtenir una crema. Ajusteu de sal i si és el cas afegiu-hi una mica més d’oli.

Tots els ingrediens al minipimer

Escalfeu un raig oli en una paella i quan estigui ben calent saltegeu els trossos de coliflor que han quedat fent atenció que no es trenquin. Han de quedar ben rossets.

Coeu la pasta en abundant aigua amb sal i quan estigui al dente escorreu-la i torneu-la a abocar a l’olla de cocció. Abans de escórrer-la guardeu un got d’aigua de cocció.

Aboqueu tota la crema a l’olla amb la pasta i remeneu amb el foc regular. Si la salsa us sembla massa espessa afegiu-hi una mica d’aigua de cocció.
Emplateu-ho i completeu el plat amb els trossets de coliflor saltejats.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 4

  1. M’agrada que hagis triat els paccheri! Jo no els havia tastat fins fa uns mesos i els vaig trobar prou bons i originals. A veure si entre tots fem un bon Recapte! Petons

  2. Pingback: Receptes de temporada: coliflor, pentinada i perfumada | Projecte Escuracassoles

  3. Pingback: Receptes de temporada: coliflor, pentinada i perfumada | Escuracassoles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *