Amanida de pasta amb mongetes i tonyina per el Gran Recapte d’Aliments

AntonellaAmanides, Farfalle, Fusilli, Llegums, Macarrons, Peix 1 Comment

Compartir aquesta entrada

Per avui 30 de novembre i demà 1 de desembre el Banc dels Aliments ha organitzat el Gran Recapte d’Aliments per les persones que més ho necessiten.
Els blocaires del Blogs contra la Fam han tornat amb aquesta iniciativa molt maca que consisteix en publicar avui una recepta amb alguns dels ingredients que es recullen per promocionar el recapte. L’any passat us vaig proposar uns espaguetis amb all i oli, aquest any serà una amanida de pasta que es pot servir tíbia o freda.

Ingredients per a 4 persones

  • 200 gr. de pasta (macarrons, fusilli, farfalle)
  • 150 gr. de mongetes seques (o un pot petit de mongetes cuites)
  • dues llaunes de tonyina
  • mitja ceba
  • unes olives d’Aragó
  • pebre negre

Preparació

Si feu servir les mongetes seques, poseu-les en remull la nit abans.

Jo faig servir la olla a pressió. El matí següent poseu-les en la olla a pressió amb aigua freda i amb flama molt baixeta deixeu que arranqui el bull. Quan l’aigua està bullint, tapeu la olla a pressió i coeu, sempre amb la flama molt baixeta per deu minuts. Apagueu el foc i deixeu les mongetes en la olla tapada per una mitja hora. Passat aquest temps tasteu-les. Si encara li falta una estoneta coeu-les una mica més amb flama baixa.

Si feu servir les mongetes ja cuites, poseu-les en una escorredora i passeu-les per aigua.

Talleu la ceba i deixeu-la en remull en aigua i sal per uns 20 minuts (depèn de la ceba i de com us agradi, si més o menys forta).

Poseu les mongetes escorregudes en un bol, afegiu-hi la ceba, la tonyina, les olives negres i amaniu amb oli. Ajusteu de sal.

Coeu la pasta en abundant aigua salada. Escorreu-la i aboqueu-la al bol.

Remeneu i deixeu que es refredi una mica. Torneu a remenar i si fa falta afegiu-hi una mica més d’oli.

Serviu amb pebre negre.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 1

  1. Pingback: Pasta amb crema de coliflor, julivert i llimona per el Gran recapte d’aliments 2013 | La pasta per als catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *