Pasta amb carbassa i cloïsses

Antonella Bavette, Conchiglie, Linguine, Macarrons, Peix, Salses 2 Comments

Compartir aquesta entrada

Aquesta combinació no l’havia tastada mai i la vaig veure per primera vegada en una foto que va compartir a la pagina del bloc a Facebook una seguidora italiana, la Brigida. Em va agradar i aquesta és la meva interpretació. Demà la prepararem al taller de Casa Claramunt.

Ingredients

Ingredients per a 4 persones

  • 320 g de pasta
  • 350 g de polpa de carbassa
  • 1 kg de cloïsses
  • abundant julivert
  • bitxo
  • 60 ml d’oli
  • 2 grans d’all sencers i pelats

Preparació

Netegeu les cloïsses i poseu-les en aigua amb sal durant una hora aproximadament, per purgar-les de sorra.

Couem les cloïsses fins que s'obrin

Escalfeu l’oli en un cassó, enrossiu-hi l’all i el bitxo. Afegiu-hi les cloïsses, tapeu i deixeu-les així fins que s’obrin. Retireu-les amb una escumadora o amb les mans fent atenció a deixar tot el suquet al cassó.
Torneu a encendre el foc i quan arrenqui el bull afegiu-hi la carbasses tallada a trossos i 4-5 branques de julivert senceres. Tapeu i coeu la carbassa a foc mitjà fins que estigui molt tendra. Si el suquet de les cloïsses no fos suficient perquè la carbassa es cogui, afegiu-hi una mica de vi blanc.

Couem la carbassa

Mentrestant separeu les cloïsses de les closques i si voleu guardeu un parell de cloïsses per persona per decorar el plat.
Quan la carbassa està casi al punt, incorporeu-hi les cloïsses, retireu el julivert, coeu-ho per un parell de minuts més i apagueu el foc.
Coeu la pasta. Mentrestant prepareu una picada de julivert. Escorreu la pasta al dente i aboqueu-la al cassó amb la carbassa.

Aboquem la pasta al cassó amb la carbassa

Remeneu un minut amb la flama forta, emplateu-ho i decoreu el plat amb una mica de julivert picat i les cloïsses amb closca que heu guardat.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 2

  1. oh! Ha de ser bona, bona, Antonella! Si t’agrada la carbassa, és clar! Com em passa a mi, que la posaria a tot arreu! Ben triat, amb els macarrons. Són macarrons, oi? petonets!

    1. Post
      Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *