Pasta alla cardinale

Antonella Bucatini, Elicoidali, Farfalle, Fettuccine, Fusilli, Gemelli, Gnocchetti sardi, Macarrons, Paccheri, Pappardelle, Penne, Salses, Schiaffoni, Tortiglioni, Vegetarianes 5 Comments

Compartir aquesta entrada

Avui he preparat una pasta temàtica, fusilli alla cardinale. M’hauria agradat més acompanyar aquesta salsa amb paccheri (bufetades al cardinal sonava millor) però no en tenia, o amb strozzapreti (ofega sacerdots) però tampoc tenia temps per fer-ne.
Doncs fusilli col buco del Pastificio dei Campi, que han quedat de meravella.
És una salsa molt simple amb una textura molt suau.

Ingredients per a dues persones

  • 160 g de pasta
  • 200 ml de passata de tomàquet
  • 100 ml de nata per cuina
  • 20 g de mantega
  • mitja ceba petita
  • all
  • bitxo
  • sal
  • 30 ml d’oli

Preparació

Escalfeu l’oli en una cassola i enrossiu-hi els alls. Afegiu-hi la ceba picada molt petita i el bitxo.

enrossim alls i ceba

Quan l’all comenci a agafar color trèieu-lo i afegiu-hi la passata de tomàquet.

afegim la passata de tomàquet

Ajusteu el punt de sal i coeu la salsa amb tapa posada una mica de costat per 15-20 minuts.

IMG_6537

Quan la salsa s’hagi reduït una mica, afegiu-hi la nata, coeu-ho per 5 minuts més, incorporeu-hi la mantega tot remenant fins que s’hagi desfet. Apagueu el foc.

IMG_6538

Coeu la pasta. Un minut abans de escórrer-la torneu a engegar el foc a la salsa. Escorreu la pasta i torneu-la a abocar a l’olla de cocció. Afegiu-hi la meitat de la salsa, barregeu-ho bé, emplateu-ho i completeu cada plat amb un cullerot de salsa.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 5

  1. Molt fàcil, tu ho has dit! Els paccheri els vaig descobrir fa dues setmanes. I vaig fer un post amb ells farcits de beixamel amb bacallà, pinyons i panses… no sé si em vaig inventar alguna cosa que no toca…? El que m’ha agradat és això de la bufetada… hi hi hi. Pteons

    1. Post
      Author
  2. Ja veig que ets de les que ahir vas estar pendent tot el dia de la fumata de la xemeneia vaticana :-))
    L’enllaç de l’strozzapreti enllaça amb el paccheri. Aquests, els strozzapreti, els vaig veure al xou de la Sara Wiener en el seu periple italià, que m’agrada mooolt més que el francès.
    I ara me’n vaig a dinar corrents, que ja m’has obert la gana abans d’hora :-d_

    1. Post
      Author
  3. Hola,

    La meva filla m’ha portat de Sardenya un tub de tomàquet concentrat. Em podries explicar com es fa servir? Es posa directament a la paella… o s’hi ha d’afegir aigua..? o s’ha de fregir..? Potser és molt obvi però jo no en tinc ni idea.

    Gràcies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.