Pasta amb ricotta, alfàbrega i pela de llimona

Antonella Armoniche, Farfalle, Fusilli, Gemelli, Gnocchetti sardi, Gnocchi, Mafaldine, Pappardelle, Radiatori, Salses 6 Comments

Compartir aquesta entrada

Un plat fresc, delicat, simple i ràpid.

Ingredients per a 4 persones

  • 320 gr. de pasta (farfalle, fusilli, mafaldine, gnocchi…)
  • 200 gr. de ricotta (podeu substituir la ricotta amb mató més una cullerada de parmesà ratllat)
  • la pela de una llimona
  • 10 fulles d’alfàbrega
  • parmesà ratllat

Preparació

Peleu la llimona agafant només la part groga.

Jo tinc aquesta eina, també podeu fer servir un ganivet.

Passeu ricotta, alfàbrega i la pela de la llimona per un minipimer.

Mentrestant coeu la pasta en abundant aigua salada. Abans de escórrer-la guardeu dos gots d’aigua de cocció. Afegiu un cullerot d’aigua a la crema de ricotta i torneu a passar el minipimer. La crema ha de ser bastant liquida i cremosa. Si fa falta afegiu-hi més aigua.

Escorreu la pasta, aboqueu-la un altra vegada a l’olla de cocció, afegiu-hi tota la crema de ricotta i barregeu bé. Emplateu i decoreu amb unes fulles de alfàbrega.
Serviu amb parmesà ratllat.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 6

  1. Ha de ser molt bona i senzilla. La probaré.
    Jo en faig una sense alfàbrega, amb el suc i la ralladura de la llimona reduides amb nata líquida, però també podria ser ricotta, i esta fantàstica, sobretot si la llimona es ecológica i guarda tot el seu perfum.

  2. Una altra que ja he provat, la vaig fer ahir per dinar i ens va agradar molt.

    Vaig trobar que era més lleugera que receptes similars que van amb nata, una mica més light i refrescant. Ah i la vaig fer amb mató pq no tenien ricotta fresca (per culpa de les vacances…) i era bona!

    1. Post
      Author
  3. Pingback: Via Lliure, RAC1 cap de setmana del 3 i del 4 d’agost | La pasta per als catalans

    1. Post
      Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *