Farfalle amb romaní i safrà

Antonella Conchiglie, Elicoidali, Farfalle, Fettuccine, Gnocchetti sardi, Pappardelle, Penne, Tagliatelle, Vegetals 5 Comments

Compartir aquesta entrada

Aquesta és una recepta molt fàcil de fer i de veritat molt molt rapida. Per fer una pasta amb nata una mica diferent. És una salsa cremosa i lliga molt bé també amb pasta llarga i plana.

Ingredients per a 4 persones

  • 320 g de pasta
  • 1 branca de romaní
  • 100 g de pernil salat
  • 200 ml de nata
  • 1 sobre de safrà en pols
  • sal
  • oli

Preparació

La preparació de aquesta salsa és tan rapida que podeu ja començar a posar a bullir l’aigua per la pasta i coure pasta i salsa a l’hora.
Renteu el romaní i talleu les fulles en trossets molt molt petits amb una mica de paciència i un ganivet.
Talleu el pernil en tiretes.
En una paella ampla on després abocareu la pasta directament a la salsa, escalfeu un raig d’oli i sofregiu el romaní i el pernil.

Mentrestant escalfeu la nata en una tassa al microones (que no arribi a bullir) i dissoldreu-hi el safrà.
Quan la grassa del pernil s’hagi tornat transparent afegiu-hi la nata.
Coeu amb flama baixa fins que la salsa comenci a espessir-se. Si la pasta encara no és cuita apagueu el foc. Ajusteu de sal (generalment no fa falta perqué el pernil ja dona un punt de salat)

Abans de escórrer la pasta reserveu un got d’aigua de cocció.
Escorreu la pasta al dente i aboqueu-la a la paella amb la salsa de romaní i pernil.
Si mentrestant la salsa s’ha refredat comenceu a escalfar-la abans de escórrer la pasta.
Si la salsa resulta massa espessa afegiu-hi una mica de l’aigua de cocció.
Saltegeu la pasta a la paella per un minut amb flama baixa.


Emplateu i serviu.
Fàcil no?

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 5

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.