Pasta amb bledes, olives i pa ratllat cruixent

Antonella Cargols de llimona, Fusilli, Gemelli, Orecchiette, Sedanini, Trofie, Vegetals 2 Comments

Compartir aquesta entrada

No és un plat de cap de setmana, almenys per mi que menjo pasta més sovint que vosaltres.
Sí perquè de les fotos que m’envieu, he notat que us hi poseu més el cap de setmana.
Per mi el cap de setmana és per uns plats de pasta una mica més elaborats, que necessiten més temps de preparació. Que se, un bon ragù, una pasta al forn, uns espaguetis allo scoglio.
Plats, que he d’admetre, últimament es troben a faltar en aquest blog.
En canvi, tot allò que es fa en un no res, com aquest plat d’avui, fa part d’aquells plats d’entre setmana.
Res d’especial, una manera més de menjar verdura.

Ingredients per a una persona

  • 80 g de pasta
  • 150 g de bledes ja netes
  • 2 cullerades de pa ratllat
  • 1 gra d’all
  • 6-7 olives d’Aragó
  • un filet d’anxova
  • oli
  • sal

Preparació

Primer de tot preparem el pa. Escalfeu un raig d’oli en una paella i afegiu-hi el pa ratllat.

pa ratllat

Si ho feu vosaltres mateixos, perfecte. Si en compreu, millor comprar aquell pa una mica més gruixut, per arrebossar.
Amb la flama no massa forta remeneu el pa fins que es torri i canvi de color.

pa ratllat torrat

No us passeu, no el volem cremar. Reserveu-lo.
En un altra paella escalfeu un raig d’oli abundant i quan sigui calent afegiu-hi l’all pelat i el filet d’anxova. Aneu remenant el filet d’anxova fins que es desfaci.

Afegim el filet d'anxova

Afegiu-hi les bledes tallades a trossets i un dit d’aigua.

IMG_0052

Tapeu i que es coguin.
A mitja cocció afegiu-hi les olives sense pinyol i ajusteu de sal. Normalment no fa falta si hi heu posat l’anxova, millor tastar-ho.

IMG_0055

Quan l’aigua hagi evaporat del tot i les bledes estiguin al punt que us agrada apagueu el foc.

IMG_0058

Mentrestant coeu la pasta en abundant aigua amb sal.
Quan estigui al dente escorreu-la, torneu a encendre el foc a la paella amb les bledes i aboqueu-hi la pasta i la meitat del pa torrat. Remeneu amb la flama ben forta un parell de minuts. Si us sembla que s’hagi d’afegir una mica més d’oli endavant.

pasta amb bledes

Emplateu-ho i completeu el plat amb el pa torrat que queda.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 2

  1. Només una manera de menjar verdura? No! Una bona manera de menjar verdura, Antonella! M’ha agradat molt, això del pa ratllat. Aquí no és gaire habitual. Quina llàstima que no ens trobéssim a Alimentaria, hi vaig ser dos dies, però és clar que l’espai és gegant i el que és estrany potser és trobar-se, oi? he he he. petons!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.