Avui he provat aquestes penne rigate de la marca Delverde, disponibles als supermercats Sorli Discau. He de dir que aquesta pasta ha sigut tot un descobriment. Sent una marca del Abruços no es veu gaire a Nàpols així que no l’havia tastada mai. Aquesta és la selecció que podeu trobar al Sorli.
Vaig fer una de les tantes variants de pasta amb carbassa, aquesta vegada una carbassa aromatitzada amb olives i romaní. Aquí teniu tota la selecció de les receptes de pasta amb carbassa que hi son al blog.
Ingredients per a dues persones
- 160 g de pasta
- 200 g de carbassa ja neta
- 10-15 olives d’Aragó
- una branca de romaní fresc
- un raig abundant d’oli
- all
- bitxo
- parmesà o pecorino
Preparació
Primer de tot he de dir que m’han fet notar que casi sempre surt el bitxo en les meves receptes. És qüestió de gustos. Jo publico lo que em menjo i lo que m’agrada i el punt de picant m’agrada molt. Això no vol dir que sense bitxo una recepta no quedi bé. Vosaltres mateixos. Però, justament en el cas de la carbassa, que és molt dolça, el bitxo no el trauria pas.
En una paella o cassola escalfeu l’oli, afegiu-hi l’all pelat, una punteta de bitxo, i la carbassa pelada i tallada en daus petits. Remeneu per un minut, que l’all i la carbassa es daurin una mica i afegiu-hi un dit d’aigua. Tapeu i coeu la carbassa fins que estigui ben feta. Si fa falta afegiu-hi una mica d’aigua calenta. Quan estigui casi al punt afegiu-hi les olives sense pinyol i la branca de romaní. Tapeu, i quan estigui completament feta aixafeu-la amb una forquilla, apagueu el foc i deixeu que reposi una estona.
Coeu la pasta en abundant aigua amb sal, escorreu-la al dente i guardeu un parell de cullerots d’aigua de cocció. Aboqueu la pasta a la cassola amb la carbassa. Remeneu per un parell de minuts, emplateu-ho i serviu-ho amb abundant parmesà o percorino ratllat.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 7
Sembla bona, la pasta que ens presentes! Els italians cuineu molt, la pasta amb romaní, oi? Aquí potser no hi estem tan acostumats, l’associem més als estofats… ho provarem un dia d’aquests! Petosn
Bones, poses que guardem dos cullerots d´aigua de cocció, s´ha de tirar després a la pasta?
m´agradarà provar aquesta recepta, moltes gràcies.
Author
Hola Núria,
sí, l’aigua s’ha de tirar a la pasta si una vegada mesclada amb la carbassa resulta massa seca. A poc, a poc…
Ja em diràs si t’agrada!
Records
Ets una Crack!!
Bó i molt bó Moltes mercès i visca el bitxo
És un plat preciós. Gustós que no pot ser-ho més.
Author
Gràcies!