Pasta amb carbassons al microones amb el Kit Pasta de Lékué

Antonella Al microones, Cargols de llimona, Elicoidali, Farfalle, Fusilli, Gemelli, Macarrons, Orecchiette, Penne, Penne rigate, Radiatori, Sedanini, Vegetals, Vegetarianes 6 Comments

Compartir aquesta entrada

Fa uns quants dies la gent de Lékué es va posar en contacte amb mi perquè provessis el Kit Pasta, de la línia Native Microwave, un contenidor per coure la pasta al microones.
La meva sorpresa va ser gran, molt gran. Pasta al microones? Ni sabia que hi si podia coure. I com hi ha una primera vegada per tot, perquè no? Provem-ho!
També em van enviar uns contenidors mono-porció per el congelador, molt molt pràctics, que em van anar super bé per congelar la salsa bolonyesa que a vegades faig servir només per il bambino.

PastaTool by Lékué

El Kit Pasta està acompanyat d’un full amb receptes explicades amb fotos per preparar tres o quatres plats tots al microones on diuen:

Native Microwave és un concepte nascut arrel d’una intensa investigació de Lékué i la Fundació Alicia sobre la cuina al microones, i que ha conclòs amb el llançament al mercat d’una nova col·lecció concebuda i dissenyada específicament per liderar aquesta revolució culinària.

PastaTool by LékuéNomés ho he provat amb petites quantitats. El contenidor no és massa gros, si no no entraria al microones.

Diuen de posar 800W per el temps de cocció de la pasta. El meu microones es pot posar a 600W i a 1000W de potencia, i encara que l’hagi posat a 1000W la pasta s’ha de coure un parell de minuts més del temps indicat dal fabricant perquè quedi al dente. Ho he provat amb diferents tipus de pasta i diferents quantitats: spaghetti, spaghettini, penne integrals, pennette… sempre s’ha de coure un parell de minuts més.

Efectivament la pasta es cou de manera homogènia. És l’eina ideal si no teniu gaire temps.

Ho faig servir sovint per dinar, quan només he de cuinar per mi, amb pressa i gana i quan tinc una salsa ja feta.

Si la pasta requereix 10 minuts de cocció, en 12 minuts està feta, ni heu d’esperar que l’aigua bulli. O sigui, catalans, ja no teniu més excuses per allò de “coem la pasta i la reservem”.

Aquesta és la meva recepta.

Ingredients per a una persona

  • 1 carbassó
  • 70 g de pasta (he escollit pasta integral)
  • 100 g de mozzarella fresca (també podeu fer servir formatge Burgos o tipus gorgonzola, feta, formatge de cabra…)
  • Herbes aromàtiques: menta, alfàbrega, julivert

Preparació

Primer els carbassons.

Talleu-los en rodanxes no massa gruixudes i poseu-los en el Kit Pasta. Afegiu-hi una mica de sal i herbes aromàtiques: menta, julivert, alfàbrega. Senceres, que després es puguin treure amb facilitat. Una capa de carbassó, les herbes i més carbassó. Afegiu-hi un dit d’aigua, que no cobri del tot els carbassons i al microones per 8 minuts a la màxima potencia.

PastaTool by Lékué

Traieu les herbes, escorreu els carbassons i reserveu-los en un bol.

I ara coeu la pasta.

Tal com expliquen he posat la pasta en el contenidor i l’he coberta amb aigua freda. He afegit sal i cap al microones.

PastaTool by Lékué

Escorreu la pasta (podeu fer servir la mateixa tapa del Kit Pasta)

PastaTool by Lékué

 

Aboqueu-la al bol amb els carbassons. Remeneu-ho i emplateu-ho.

Mozzarella

Talleu la mozzarella (o el formatge escollit) i afegiu-la al plat. Amaniu amb pebre i oli d’oliva i una mica de julivert fresc o alfàbrega fresca picats.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 6

  1. Sembla la cuina d’Star Trek! Però pinta molt bé, sobretot quan arribes a casa i has de cuinar i menjar cuita corrents. Potser podrem fer els àpats de diari a un ritme “humà”. En volem més.

    1. Post
      Author
  2. Aquests 2 minuts extra potser són els 2 minuts que li fan falta al microones per escalfar l’aigua i començar a hidratar. Aquest Nadal el tió va estar meditant sobre si cagar aquest estri a casa o no… em sembla que ja ho té decidit 😉

    1. Post
      Author
  3. Quina pinta més bona!

    Ens fa molta il·lusió que t’hagi agradat el Kit Pasta (per cert, l’enllaç també està disponible en català). Tal com apuntes, està concebut per coure la pasta en plan express i servir-la a la mateixa font. És ideal pels qui tenim tan poc temps que ni tant sols tenim temps per “coure la pasta i reservar-la” 😉

    Cada microones és un món i cal agafar-li el punt als temps de cocció, però un cop li has agafat és fàcil tenir-lo per la ma.

    Amb quins altres tipus de pasta creus que es podrien fer plats ràpids i bons?

    Salutacions.

    1. Post
      Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *