Tagliolini amb carbassons i les seves flors

Antonella Fusilli, Gnocchetti sardi, Tagliatelle, Tagliolini, Vegetals Deixa un comentari

Compartir aquesta entrada

Abans que s’acabin les flors de carbassons, us volia explicar aquesta recepta, un experiment, que a casa ha tingut molt èxit.

En Sandro Desii m’ha fet tastar aquesta nova línia de pasta, La Bianca, li diu, especialitat amb ou i enriquida amb Omega 3.

Pasta amb carbassons i les seves flors
La vaig provar amb aquesta recepta i l’he trobat deliciosa, de veritat.
Els tagliolini són una varietat de pasta típica del Nord Itàlia, una mica més petits de les tagliatelle, llargs més o més com els espaguetis.

Ingredients per a 2 persones

  • 180 g de pasta
  • unes quantes flors de carbassons, com més millor perquè es tornen poca cosa, en aquestes fotos que veieu en tenia 10
  • mitja ceba fresca
  • un carbassó petit, ben fresc
  • 60 g de cansalada viada amb pebre
  • unes fulles de sàlvia
  • parmesà
  • oli

Preparació

S’ha de coure tot molt poc, així que podeu ja posar l’aigua a bullir.
Renteu les flors, traieu-hi el pistil i talleu-les en tires.
Talleu el carbassó a la juliana.

Pasta amb carbassons i les seves flors

Escalfeu un raig d’oli generós i poseu-hi la ceba i la cansalada tallada a dauets. Coeu-ho molt poc, fins que la grassa de la cansalada quedi transparent.

Pasta amb carbassons i les seves flors
Afegiu-hi les flors i el carbassó i amb la flama ben forta salteu-los per 3 – 4 minuts, no més.

Pasta amb carbassons i les seves flors

Afegiu les fulles del sàlvia, apagueu el foc i tapeu. Que descansi 5 minuts.

Pasta amb carbassons i les seves flors

Mentrestant escorreu la pasta al dente, guardeu un got d’aigua de cocció per si la pasta queda seca, i aboqueu-la a la paella.
Salteu la pasta amb la flama ben forta, cap al plat i abundant parmesà.

Pasta amb carbassons i les seves flors

Ja direu!
Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *