Tagliolini amb carbassons i les seves flors

Antonella Fusilli, Gnocchetti sardi, Tagliatelle, Tagliolini, Vegetals 0 Comments

Compartir aquesta entrada

Abans que s’acabin les flors de carbassons, us volia explicar aquesta recepta, un experiment, que a casa ha tingut molt èxit.

En Sandro Desii m’ha fet tastar aquesta nova línia de pasta, La Bianca, li diu, especialitat amb ou i enriquida amb Omega 3.

Pasta amb carbassons i les seves flors
La vaig provar amb aquesta recepta i l’he trobat deliciosa, de veritat.
Els tagliolini són una varietat de pasta típica del Nord Itàlia, una mica més petits de les tagliatelle, llargs més o més com els espaguetis.

Ingredients per a 2 persones

  • 180 g de pasta
  • unes quantes flors de carbassons, com més millor perquè es tornen poca cosa, en aquestes fotos que veieu en tenia 10
  • mitja ceba fresca
  • un carbassó petit, ben fresc
  • 60 g de cansalada viada amb pebre
  • unes fulles de sàlvia
  • parmesà
  • oli

Preparació

S’ha de coure tot molt poc, així que podeu ja posar l’aigua a bullir.
Renteu les flors, traieu-hi el pistil i talleu-les en tires.
Talleu el carbassó a la juliana.

Pasta amb carbassons i les seves flors

Escalfeu un raig d’oli generós i poseu-hi la ceba i la cansalada tallada a dauets. Coeu-ho molt poc, fins que la grassa de la cansalada quedi transparent.

Pasta amb carbassons i les seves flors
Afegiu-hi les flors i el carbassó i amb la flama ben forta salteu-los per 3 – 4 minuts, no més.

Pasta amb carbassons i les seves flors

Afegiu les fulles del sàlvia, apagueu el foc i tapeu. Que descansi 5 minuts.

Pasta amb carbassons i les seves flors

Mentrestant escorreu la pasta al dente, guardeu un got d’aigua de cocció per si la pasta queda seca, i aboqueu-la a la paella.
Salteu la pasta amb la flama ben forta, cap al plat i abundant parmesà.

Pasta amb carbassons i les seves flors

Ja direu!
Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *