• Pasta amb pesto de espàrrecs blancs

    Una recepta molt senzilla, rapida i lleugera. La vaig fer per les Mafaldine de Garofalo, va molt bé també per a pappardelle, tagliatelle, fusilli, farfalle, radiatori i, com té un gust delicat, per una pasta farcida.

    Ingredients per a 4 persones

    • 300 gr. de pasta
    • 300 gr. d’espàrrecs blancs (jo he fet servir els de pot)
    • 100 gr. de parmesà ratllat
    • 20 gr. de pinyons + uns quants per decorar el plat
    • pebre negre
    • oli
    • sal

    Preparació

    Talleu els espàrrecs a trossets i guardeu unes quantes puntes per decorar el plat. En una batedora o amb el minipimer tritureu els espàrrecs, els pinyons, el formatge i una mica de pebre. Continuant amb la batedora, afegiu a poc a poc un mica d’oli fins quan la salsa no resulti espessa i homogènia. Jo no hi afegeixo sal, però tasteu-la i ajusteu de sal i de pebre.

    Coeu la pasta en abundant aigua salada. Escorreu-la i guardeu una mica d’aigua de cocció. Torneu-la a posar a la olla i barregeu-la amb la salsa. Si la salsa us sembla massa espessa, afegiu-hi una cullerada d’aigua de cocció.

    Emplateu i decoreu el plat amb les puntes dels espàrrecs i amb els pinyons.

    Buon appetito!

    Etiquetes: , ,

7 comentaris


  1. Roser escrigué:

    Doncs si que sembla facil i segur que bonissima!
    Petons

  2. Raquel escrigué:

    És fantàstic aquest bloc. Et felicito i, encara que no em coneguis, et llegeixo.
    M’agradaria proposar-te un tema (que no sé si has tractat o almenys jo no he vist): com fer bullir bé la pasta. Potser és molt obvi, però jo mateixa encara no ho sé fer bé… Vull dir, quanta aigua posar, quan afegir la sal i quanta posar-ne, quanta estona bullir-la, etc etc…
    Moltíssimes gràcies!!!

  3. surfzone escrigué:

    Té molt gust d’espàrrec? Ja sé que la pregunta és cutre, però és que a mi no m’agraden els espàrrecs blancs, però no me n’agrada la textura (perquè els espàrrecs verds, a la brasa o a la planxa, m’encanten).

  4. Joan carles escrigué:

    Avui he descobert el teu blog i m’agrada molt,et felicito.pert cert i sense se gens original, podries penjar una recepte de salsa pesto¿.?Gracies

Deixa un comentari