Pasta amb rocafort i peres

AntonellaElicoidali, Farfalle, Fusilli, Gemelli, Gnocchetti sardi, Macarrons, Pappardelle, Penne, Vegetals, Vegetarianes 9 Comments

Compartir aquesta entrada

En italià hi ha una dita que diu ‘al contadino non far sapere quanto è buono il formaggio con le pere’, o sigui no diguis al pagès com és bo el formatge amb peres. Aquí també? Vol dir no informis el teu proveïdor o les persones de les quals depens sobre l’ús que faràs amb lo que et donen.
Curiositats lingüístiques…

La recepta d’avui, pasta amb rocafort i peres. Jo he fet servir peres de Sant Joan.
També m’heu dit que es diuen peres de Sant Jaume, peres Castell, pera llimonera… les de la foto vaja.

Ingredients

Ho he fet amb macarrons, podeu fer servir eliche, elicoidali, fusilli o pappardelle.

Ingredients per a dues persones

  • 160 g de pasta
  • 6 peres de Sant Joan
  • 20 g de mantega
  • 100 g de rocafort
  • 50 ml de crema de llet

Per decorar

  • nous o rúcula o les dues coses

Preparació

Super rapida així que primer de tot poseu l’aigua a bullir.

Talleu les peres sense pelar-les (si feu servir un altre tipus de pera potser sí que és el cas de treure la pela), talleu-les en 8 parts.

Couem les peres amb la mantega

Escalfeu la mantega en una cassola i afegiu-hi les peres. Coeu amb la flama molt dolça.

Quan la mantega comença a agafar color, afegiu-hi el rocafort, remeneu perquè es desfaci una mica.

Afegim el rocafort

Incorporeu-hi la crema de llet. Continueu remenant fins que tot estigui bé amalgamat i com arrenqui el bull apagueu el foc.

Afegim la crema de llet

Escorreu la pasta al dente i aboqueu-la a la cassola. Remeneu-ho be i emplateu-ho.

Decoreu el plat amb nous picades o amb rúcula o amb les dues coses.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 9

  1. Post
    Author
  2. Post
    Author
  3. Pingback: Formatge amb peres… és la pera! : Diari Gran del Sobiranisme

  4. Jo , en faig una de semblant però amb Pizza. Sobre la masa hi tiro un rajolinet d¡oli d’oliva, Mozzarella, Troçets de Pera (O poma) Troçets de Gorgonzola o Roquefort, i al forn. Un cop treta, hi posem unes fulletes d’alvaaca, I Llestos !!!

  5. Post
    Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *