Tagliolini Sandro Desii amb carxofes, carbassons, pèsols i ratlladura de llimona

AntonellaCargols de llimona, Conchiglie, Elicoidali, Fusilli, Gnocchetti sardi, Macarrons, Spaghetti alla chitarra, Tagliolini, Vegetals, Vegetarianes 2 Comments

Compartir aquesta entrada

Al mercat del dissabte l’Anita només té productes de temporada. I aquest any la temporada no s’entén gaire: hi havia uns últims carbassons que han tardat a acabar-se, les carxofes que és quan li toca, i uns pèsols que pots ser han sortit una mica aviat, doncs a aprofitar-ho que és una combinació que se la volem fer amb verdures de temporada normalment no podem.

He fet servir aquests tagliolini Sandro Desii de la línia La Bianca. Ja us havia parlat del Sandro Desii en diferents ocasions, de quan vaig visitar la seva fàbrica per primera vegada i les receptes que vaig fer amb la seva pasta. El procés de fabricació de la pasta del Sandro em fascina: respecte màxim de la tradició amb motlles de bronze i assecat a baixa temperatura, sèmola italiana i innovació, amb les seves pastes amb sabor i amb aquesta nova línia super clàssica però enriquida amb Omega3.

La recepta.

Ingredients per a 2 persones

Tagliolini carxofes, carbassons i pèsols

  • 160/200 g de pasta
  • un carbassó mitjà
  • 3-4 carxofes
  • un grapat de pèsols
  • mitja ceba
  • una llimona no tractada
  • oli
  • sal
  • pebre
  • mig got de vi blanc (Chardonnay)

Preparació

Talleu el carbassó en daus petits i la ceba. Netegeu les carxofes i talleu-les en làmines primes. Per evitar que es facin negres poseu-le en un bol amb aigua i el suc de mitja llimona.
Escalfeu un raig d’oli abundant, afegiu-hi la ceba. Quan s’hagi tornat transparent, afegiu-hi els carbassons i les carxofes.

Tagliolini carxofes, carbassons i pèsols

Coeu-los amb flama mitja-forta, remenant de tant en tant, amb tapa. Que es vagin marcant. Quan estiguin ben daurats incorporeu-hi els pèsols i mig got de vi blanc, preferiblement un Chardonnay que és un vi que marida bé amb les carxofes. Si no, aigua o caldo vegetal. Quan el líquid hagi evaporat, salpebreu-ho, apagueu el foc i deixeu-ho tapat.

Tagliolini carxofes, carbassons i pèsols

Coeu la pasta en abundant aigua amb sal, escorreu-la (guardeu una mica d’aigua de cocció) i aboqueu-la a la paella amb les verdures. Saltegeu-la amb la flama forta un parell de minuts, emplateu i completeu el plat amb la ratlladura de la llimona.
L’aroma de la llimona ha quedat tan bé que em pregunto: i si hagués fet servir els cargols de llimona del Sandro?
Per tornar-ho a fer!

Buon appetito!

Tagliolini @sandrodesii amb carxofes, pèsols i carbassons. Demà al blog

Una foto pubblicata da Antonella Speranza (@pastacatalans) in data:

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 2

    1. Post
      Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *