Pasta amb albergínia escalivada i botifarra

AntonellaCarn, Elicoidali, Fusilli, Tortiglioni

Compartir aquesta entrada

El formatge si pot ser pecorino, millor. Brutal, si em permeteu.

Ingredients (per a 4 persones)

  • 400 g de pasta (tortiglioni, penne o fusilli)
  • 2 albergínies mitjanes
  • 2 botifarres
  • 1 gra d’all
  • Oli d’oliva verge extra
  • 50 g de formatge pecorino ratllat
  • Sal i pebre negre al gust

Preparació

Escaliva les albergínies al forn a 200 °C durant uns 40 minuts, fins que la pell estigui negra i la polpa tova. Deixa-les refredar, pela-les i retira’n la polpa i passala per el minipimer.

En una paella gran, posa-hi un raig d’oli i l’all. Quan comenci a agafar color, afegeix-hi la botifarra sense pell, esmicolada, i salta-la fins que quedi ben daurada.

Incorpora-hi la polpa d’albergíni, barreja bé i deixa-ho coure uns minuts perquè s’integrin els sabors. Ajusta de sal i pebre.

Cou la pasta en aigua amb sal fins que sigui al dente. Escorre-la i afegeix-la directament a la paella amb la botifarra i l’albergínia.

Salta-ho tot junt un parell de minuts, afegint-hi una mica d’aigua de la cocció si cal per lligar la salsa.

Serveix immediatament amb una bona dosi de pecorino ratllat per sobre.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!