Orecchiette amb salmó, carbassó i crema de llet

Antonella Calamarata, Farfalle, Fusilli, Linguine, Orecchiette, Peix, Penne, Spaghetti Deixa un comentari

Compartir aquesta entrada

Una d’aquelles receptes que es preparen mentre es cou la pasta. He fet servir orecchiette, també estarien bé amb unes caserecce o uns macarrons sense ratlles, spaghetti, farfalle o linguine.

Per a 4 persones, tot molt orientatiu

  • 320 g de pasta
  • dos talls de salmó fresc
  • un carbassó
  • una ceba
  • mig got de vi blanc
  • 200 ml de crema de llet
  • julivert

Preparació

Poseu l’aigua a bullir.

Mentrestant traieu la pell al salmó i esmicoleu-lo. Piqueu la ceba i talleu el carbassó a la juliana.

En una olla antiadherent escalfeu un raig d’oli i afegiu-hi la ceba. Quan hagi quedat transparent, afegiu-hi el salmó. Continueu la cocció tot remenant i quan el salmó us sembla fet, afegiu-hi el vi i deixeu que evapori.

Mentrestant l’aigua ja estarà bullint i podeu abocar-hi la pasta. No us oblideu la sal.

Quan el vi hagi evaporat afegiu el carbassó ratllat a la salsa, i remeneu-ho per un parell de minuts. Ha de quedar cruixent, no massa fet.

Afegiu-hi la crema de llet, ajusteu el punt de sal, afegiu-hi el julivert picat, apagueu el foc i tapeu-ho.

La pasta ja estarà feta. Abans d’escórrer-la guardeu un got d’aigua de cocció per si la salsa us ha quedat massa espessa.

Escorreu la pasta, torneu-la a abocar a l’olla de cocció, afegiu-hi tota la salsa i si us sembla massa enganxosa, diluïu-la amb una mica de l’aigua que heu guardat.

Cap al plat i buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *