Pasta amb carbassa

Antonella Creste, Mafaldine, Mezze maniche, Pasta mista, Pistons, Tubetti, Vegetals, Vegetarianes 10 Comments

Compartir aquesta entrada

Sembla que sigui oficial, la tardor ja es aquí. Doncs recepta de temporada, un plat de tardor, pasta amb carabassa. Per si sola la carbassa és dolceta, doncs endavant amb el bitxo per donar-li un punt més de sabor. Es pot fer amb pasta mista, pistons (no massa petits) o espaguetis trencats a mà. Jo he fet servir les creste que vaig trobar a La Italiana, un compromís entre pasta mista i pistons, però la veritat aquesta marca de pasta, Arrighi, no em va entusiasmar.

Ingredients per a 4 persones

  • 500 gr. de carbassa (ja pelada, neta i tallada a trossets)
  • 50 gr. d’oli
  • 2 alls
  • bitxo
  • julivert
  • 250 gr. de pasta

Preparació

Sofregiu els alls sencers i pelats amb el bitxo durant un parell de minuts. Afegiu-hi la carbassa i el julivert, remeneu durant un parell de minuts més, afegiu-hi sal i cobriu amb aigua. Tapeu i deixeu coure la carbassa fins que sigui toveta.
Trenqueu-la amb una forquilla, i afegiu-hi la pasta. Afegiu una mica d’aigua (la pasta no ha de quedar coberta del tot) i deixeu coure remenant perquè no s’enganxi. Si l’aigua s’evapora abans que la pasta estigui al punt, afegiu-ne una mica més (no més de 50 ml cada vegada si no el plat pot quedar massa caldós). Emplateu i serviu amb més julivert picat si us agrada.
Buon appetito!

Variant amb spaghettini Garofalo

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 10

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
  1. Pingback: Pasta amb carabassa i ricotta | La pasta per als catalans

  2. Pingback: lapastaperalscatalans a la ràdio! | La pasta per als catalans

  3. Pingback: Pasta amb carbassa i ceps | La pasta per als catalans

  4. Pingback: Pasta amb carbassa i salsitxa a la Cuina de Carbó | La pasta per als catalans

  5. Pingback: lapastaperalscatalans al Deixa’m tastar | La pasta per als catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *