Orecchiette amb botifarra i safrà

Antonella Carn, Fusilli, Macarrons, Mezze maniche, Orecchiette, Penne rigate, Rigatoni, Tortiglioni 0 Comments

Compartir aquesta entrada

Ahir em vaig cremar el llavi per tastar les orecchiette abans de escórrer-les. Com vaig avisar per FB i Twitter, abans de tastar una orecchietta directament de l’olla de cocció assegureu-vos que no estigui plena d’aigua! Que m’ha quedat una marca… ahi!
Però les orecchiette van sortir bones, aquí la recepta.

Ingredients per a 3-4 persones (depèn de la gana):

  • 300 gr. de orecchiette
  • 250 gr. de botifarra (si és amb pebre millor)
  • 1 ceba petita
  • 1 sobre de safrà (0,1 gr. aproximadament)
  • 50 ml de vi blanc
  • 50 ml d’aigua
  • 30 ml d’oli
  • una cullereta de farina
  • julivert
  • parmesà

Preparació:

En una paella ampla sofregiu la ceba ben trinxada amb l’oli. Quan estigui feta, afegiu-hi la botifarra sense pell i ben picada i deixeu coure una estoneta remenant. Quan estigui daurada afegiu el vi, deixeu que evapori, afegiu l’aigua i feu dissoldre el safrà.
Coeu amb flama baixa fins quan l’aigua no s’hagi evaporat casi del tot. Aixequeu la paella per un costat perquè tota l’aigua se’n vagi da l’altre. Afegiu una cullereta de farina i remeneu fins quan no absorbeix tota l’aigua i remeneu amb la resta per lligar la salsa.

  

Mentrestant coeu les orecchiette en abundant aigua salada. Guardeu un parell de cullerades de l’aigua de cocció. Escorreu-les al dent i aboqueu-les a la paella. Remeneu un parell de minuts per amalgamar-les a la salsa. Si la salsa us sembla massa seca, afegiu-hi aigua de cocció fins a obtenir la textura que us agradi.

Emplateu i serviu amb parmesà i julivert (que com sempre a la foto no surt perquè a mi no m’agrada)

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *