Pasta amb carxofes

Antonella Elicoidali, Penne, Penne rigate, Rigatoni, Tortiglioni, Vegetals 14 Comments

Compartir aquesta entrada

Aquest mes jo també participo a la recepta del 15! De fet ja me’n havia adonat el mes passat de aquesta divertida iniciativa, però la combinació de torrons i pasta no és lo màxim.  A Els fogons de la bordeta i a Xocolata desfeta porten ja un any amb això, però fa poc que faig part de aquest món gastroblogaire. Doncs aquí la teniu: aquest mes la #receptadel15 va de carxofes i us proposo Tortiglioniamb carxofes i botifarra. He inclòs la recepta en la categoria vegetarianes perquè sense botifarra queden boníssims igual. El procediment és lo mateix. Vaig fer servir els tortiglioni de la Garofalo, li diuen Elicoidali, i per aquesta recepta només hi veig aquest format, uns rigatoni, penne rigate o macarrons.

Ingredients per a 3-4 persones (depèn de la gana)

  • 200 gr. de tortiglioni
  • 4 carxofes
  • 200 gr. de botifarra (si és amb pebre millor)
  • 400 ml. aprox. de brou (de carn o vegetal, fluixet)
  • 3 cullerades soperes d’oli
  • 30 gr. de mantega
  • 2 culleretes de farina
  • julivert
  • sal
  • pebre
  • 1 dent d’all
  • mitja llimona
  • parmesà ratllat

Preparació

Netegeu les carxofes fins a deixar només la part tendra. Talleu el cor de la carxofa en lamines molt primes i deixeu-les en remull en un bol amb aigua i el suc de la mitja llimona per un 10 minuts.

En una paella ampla sofregiu l’all pelat per un minut, escorreu les carxofes i afegiu-les a la paella amb una mica de pebre. Deixeu que agafin color per uns minutets, remenant. Peleu la botifarra, esmicoleu-la i afegiu-la a la paella. Aneu remenant uns minuts més fins quan la botifarra no sigui daurada. Afegiu 300 ml. de brou, tapeu i coeu fins quan les carxofes no siguin tendres. Si fa falta, afegiu-hi una mica més de brou, això depèn molt de la qualitat del les carxofes.

Mentrestant en un platet prepareu una boleta amb la mantega, la farina i el julivert ben picat.

Quan les carxofes estiguin al punt, destapeu la paella i deixeu que el brou evapori però no del tot. Trèieu l’all.
Afegiu la bola de mantega a la salsa i remeneu fins quan la mantega no s’hagi desfet del tot i la salsa hagi lligat.

Coeu els tortiglioni en abundant aigua salada. Escorreu-los al dente i afegiu-los a la paella. Remeneu, emplateu i serviu amb una mica de parmesà ratllat.

Buon appetito!

Actualització

Ja us animeu a enviar foto!
Fusilli amb carxofes de l’Ana

Rigatoni amb carxofes de la Gemma

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 14

  1. Buf, és normal que a les 10.20 del matí quan encara no he esmorzat em vingui de gust aquest plat?! Té una pinta espectacular! Em sembla que ja tenim dinar avui… 🙂
    Ens encanta veure cares noves, mooooltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    1. Post
      Author
  2. Aquesta pasta ja t’asseguro jo que la provo. Quina pinta per favor! És que em tornen boja les carxofes… I amb botifarra ni et conto! haha!
    Moltíssimes gràcies per participar!
    Petonets!!

  3. Post
    Author
    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
  4. Pingback: Pasta amb carxofes, pernil i safrà | La pasta per als catalans

  5. Sobre la recepeta pasta amb carxofes i botifarra, la he fet amb botifarra de perol, que es típica de Girona, el tipus de pasta, Caserece de Gragnano.
    Ha quedat boníssima.
    He descobert el bloc aquests dies, molt interessant.
    Felicitats.
    Jaume

    1. Post
      Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *