Penne rigate amb ragù blanc de botifarra

Antonella Carn, Creste, Elicoidali, Gemelli, Gnocchetti sardi, Gnocchi de patates, Macarrons, Penne rigate, Reginette, Rigatoni, Tortiglioni 2 Comments

Compartir aquesta entrada

Fa 4 anys vaig participar al primer concurs de receptes de la revista Cuina amb aquesta Pasta amb cervesa i salsitxa que va tenir molt i molt èxit al blog.

Aquest any hi torno amb aquest ragù blanc de botifarra, en la categoria Receptes d’estil tradicional. A veure si us agrada.

Ingredients per a 4 persones

Ragù blanc de botifarra

  • 320 g de penne rigate
  • 300 g de botifarra sense pell i esmicolada
  • 50 g d’api
  • 100 g de pastanaga
  • 100 g de ceba
  • 25 g de mantega
  • 50 ml d’oli
  • 100 ml de vi blanc
  • 250 ml d’aigua o caldo vegetal o de carn
  • 1 sobre de safrà en pols
  • sàlvia

Preparació

Netegeu l’api, la pastanaga i la ceba i passeu-los per el turmix, un parell de cops.
Escalfeu l’oli en una paella ampla on després hi haureu d’abocar la pasta i sofregiu-hi les verdures.

Ragù blanc de botifarra

Quan estiguin pansides, no les deixeu cremar, afegiu-hi el vi blanc i coeu-ho fins que l’alcohol hagi evaporat.
Mentrestant en una paella a part escalfeu la mantega i coeu-hi la botifarra esmicolada.

Ragù blanc de botifarra

Escalfeu l’aigua i dissoleu-hi el safrà.
Incorporeu la les verdures la botifarra cuita, l’aigua amb el safrà i cinc o sis fulles de sàlvia i deixeu que faci xup-xup fins que l’aigua hagi evaporat.

Ragù blanc de botifarra

Coeu la pasta en abundant aigua amb sal. Abans de escórrer-la guardeu un got d’aigua de cocció que pot servir per diluir la salsa. Escorreu la pasta i torneu-la a abocar a l’olla de cocció. Aboqueu-hi una mica més de la meitat de salsa de botifarra i remeneu. Si fa falta diluïu-ho amb una mica de l’aigua de cocció que heu guardat.
Emplateu-ho i decoreu cada plat amb una mica més de salsa al mig i unes fulles de sàlvia.
Parmesà al gust.
Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 2

  1. Hola Antonella, té pinta d’estar molt bo tot el que fas :).
    Una cosa, en la versió mòbil del blog hi ha un problema, no et deixa veure el menú. Quan apretes l’icona es desplega, però en mig segon torna a pujar.
    Espero que ho puguis arreglar!

    1. Post
      Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.