Pasta amb salsa de porros i ricotta

Antonella Armoniche, Elicoidali, Farfalle, Fusilli, Macarrons, Orecchiette, Pappardelle, Pasta farcida, Penne, Penne rigate, Radiatori, Rigatoni, Tagliatelle, Tortiglioni, Vegetals, Vegetarianes 4 Comentaris

La meva amiga Irene em va portar aquesta pasta, les armoniche, i em va demanar si les podia cuinar i penjar la recepta al bloc. Doncs aquí la tens bella! I moltes gràcies per la confiança! I per les armoniche!!
Amb aquesta salsa es poden combinar també fusilli, macarrons, tortiglioni, rigatoni, tagliatelle, orecchiette i farfalle.  I com és una salsa delicada, està bé també per pasta fresca farcida.

Ingredients per a quatre persones

  • 300/350 gr. de pasta (depèn de la gana)
  • 2 porros (si en trobeu de molt prims, millor i en aquest cas 4)
  • 150 gr. de ricotta
  • 60 gr.  de mantega
  • parmesà
  • pebre

Preparació

Talleu els porros a rodanxes molt primes (només la part blanca) i coeu-los en una paella amb la mantega fins quan  siguin tous. Si son primets no cal passar-los per el minipimer. Si son més gruixuts, tritureu-los i després aboqueu-los a la mateixa paella.
Coeu la pasta en abundant aigua salada.
En un bol, barregeu la ricotta amb tres cullerades de aigua de cocció. Abans de escórrer la pasta, guardeu una mica de aigua de cocció que us pot servir si la salsa no és suficientment liquida. Aboqueu la pasta a la paella, afegiu-hi la ricotta barrejada i remeneu un minut a foc molt baix. Si resulta massa enganxosa, afegiu-hi una cullerada o dos de l’aigua de cocció que heu guardat.
Emplateu i acabeu amb parmesà ratllat i una mica de pebre.

Buon appetito!

AntonellaPasta amb salsa de porros i ricotta

Comentaris 4

  1. paco sirvent

    Molt bons. Hem afegit un poc d’oli d’oliva després de barrejar-ho tot.
    Gràcies per la recepta.

    1. Post
      Author
      Antonella

      Hola Annie!
      He provat a deixar un comentari al teu blog, em dona error…
      De totes maneres el teu plat fa molta bona pinta!
      L’he de probar jo també amb formatge de cabra.

      Una abraçada!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *