Fusilli amb calçots i ricotta

Antonella Creste, Elicoidali, Farfalle, Fusilli, Macarrons, Mafaldine, Mezze maniche, Pappardelle, Penne, Penne rigate, Vegetals, Vegetarianes 0 Comments

Compartir aquesta entrada

Temps de calçots i de calçotades. I si sobren? Doncs experiment! Fusilli amb calçots!
Per 4 persones vaig fer servir uns 6 calçots però si en teniu més endavant.

Ingredients

  • 320 g pasta curta (fusilli, macarrons, mafaldine, farfalle…)
  • 150 g ricotta
  • 6 calçots
  • sal i pebre
  • parmesà

Preparació

Renteu i talleu els calçots a rodanxes.


Poseu-los sobre un paper forn a la safata del forn. Sal, pebre i un raig d’oli i al forn a 180º fins que comencin a agafar color.

Traieu-los del forn, tanqueu el paper com en la foto i torneu-los a posar al forn per un 10 minuts. Aneu mirant el punt de cocció, han de quedar ben tous.

En un bol poseu-hi la ricotta, dues cullerades de parmesà i els calçots. Deixeu-ne una mica per decorar el plat. Tritureu-los amb el minipimer fins que quedi una crema.

Coeu la pasta i abans d’escórrer-la guardeu un got d’aigua de cocció. Utilitzeu l’aigua per diluir la salsa, no tota, comenceu amb un parell de cullerades fins a obtenir la textura desitjada.

Escorreu la pasta, torneu-la a abocar a l’olla de cocció. Afegiu-hi la salsa de calçots i ricotta, remeneu-ho bé, emplateu-ho i decoreu el plat amb els calçots que heu reservat i una mica de parmesà.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *