Pasta amb carbassa i ricotta

Antonella Creste, Farfalle, Mafaldine, Mezze maniche, Pappardelle, Tagliatelle, Vegetals, Vegetarianes 3 Comments

Compartir aquesta entrada

Una variació de la pasta amb carbassa clàssica, una mica menys lleugera, però va bé de tant en tant per canviar una mica. És una salsa que és pot preparar abans i guardar a la nevera i al moment només haureu de coure la pasta. Jo he fet servir les Mafaldine (és nota molt que fa uns dies estaven en oferta??), també podeu fer servir pappardelle, tagliatelle, farfalle, mezze maniche.

Ingredients per a 4 persones

  • 320 gr. de pasta
  • 300 gr. de carbassa (ja neta)
  • 150 gr. de ricotta
  • una ceba petita
  • oli
  • sal
  • pebre
  • nou moscada

Preparació

Sofregiu la ceba trinxada amb tres cullerades d’oli. Talleu la carbassa amb una ratlladora amb forats grans i afegiu-la a la ceba. Remeneu per 5 minuts, afegiu-hi un got d’aigua i deixeu que fagi xup-xup fins quan la carbassa no estigui feta. Si fa falta afegiu una mica més d’aigua calenta. Afegiu la ricotta, la nou moscada i ajusteu de sal i pebre (amb una mica més de pebre queda més bona jo crec perquè el pebre contrasta el gust dolç de la carbassa). Ara podeu deixar la salsa tal com està o bé passar-la amb minipimer perquè quedi com una crema. En la foto que veieu està passada al minipimer.

Coeu la pasta en abundant aigua salada, escorreu-la al dent i aboqueu-la a la paella on heu cuit la salsa. Guardeu una mica d’aigua de cocció. Remeneu i si la salsa us sembla massa seca o enganxosa (sobretot si l’heu passada pel minipimer) afegiu-hi una mica de aigua de cocció. Emplateu i buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 3

  1. Pingback: Pasta amb carbassa i ceps | La pasta per als catalans

  2. Pingback: Pasta amb carbassa i salsitxa a la Cuina de Carbó | La pasta per als catalans

  3. Pingback: Galets amb carbassa i mascarpone | La pasta per als catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *