Pasta amb tonyina fresca i albergínies

AntonellaElicoidali, Fusilli, Gemelli, Gnocchetti sardi, Mezze maniche, Paccheri, Peix, Penne, Penne rigate, Rigatoni, Schiaffoni, Tortiglioni, Tubetti, Vegetals 5 Comments

Compartir aquesta entrada

Seguim amb les albergínies que m’agraden molt i en tinc el mini hort ple.
Aquest plat el vaig tastar a Sicilia fa uns quants anys. Així és com l’he preparat jo i ha quedat molt semblant a com me’l recordava. No estic segura si portava o no olives negres. No n’hi he posat però diria que no quedarien pas malament.
Com a pasta tenia paccheri, que és un format que queda molt bé amb aquestes salses de peix, però queda bé qualsevol format de pasta curta.

Ingredients per a 2 persones

  • 160 gr. de pasta curta.
  • 1 tall de tonyina (300 gr. aprox.)
  • 4 tomàquets madurs
  • 1 albergínia
  • all
  • julivert
  • alfàbrega
  • 15 olives d’Aragó (a la recepta no surten però si en torno a fer n’hi posaré)
  • 60 gr. d’oli

Preparació

Talleu la tonyina a daus i fregiu-la amb un raig d’oli. L’oli ha de estar ben calent, així la tonyina quedi torradeta per fora però no massa feta a dins. Coeu un parell de minuts i reserveu-la.

Prepareu una picada d’all i julivert i talleu l’albergínia en daus.
En la mateixa paella on heu cuit la tonyina, afegiu l’oli que queda i coeu l’albergínia amb la picada d’all i julivert amb tapa.

Quan estigui casi feta, afegiu-hi els tomàquets pelats i tallats a trossets (i les olives sense pinyó) i coeu 4-5 minuts més sempre amb tapa.

Trèieu la tapa i afegiu-hi la tonyina i l’alfàbrega tallada a trossos. Remeneu una estoneta, tapeu i apagueu el foc.

Coeu la pasta. Un minut abans que estigui feta, torneu a encendre el foc a la paella. Escorreu la pasta al dente i aboqueu-la a la paella.

Remeneu un minut més, emplateu i serviu amb julivert picat (que a la foto no surt perquè a mi no m’agrada gaire).

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 5

  1. M’encanten els paccheri, només que atipen molt i despès de menjarte’ls has de sortir a còrrer per a cremar tanta energia ficada al cos. Jo he apres molt de cuinar amb paccheri amb el gran mestre napolità Mimmo Corcione. Les podeu trovar al seu web del you tube: http://www.youtube.com/user/mimmocorcione

  2. Post
    Author
  3. Mira la recepta del conill alla manera d’Ischia! Desprès d’haver-se menjat el conill fan uns paccheri amb la salsa que els hi ha quedat, els molt punyeteros!
    Quines ganes de tornar a Nàpols…els records (fa quatre anys que hi vaig anar) em fan venir la melinconia, i aixó que no vaig anar a la costa amalfitana. Antonella, que fa molt que ets a Catalunya? Ja podem dir que ets ben bé catalana, ja, i aixó que no t’agraden gaire els cargols.

  4. Pingback: Via Lliure, RAC1, cap de setmana del 31 d’agost i de l’1 de setembre | La pasta per als catalans

  5. Pingback: pasta amb tonyina i albergínies | my new stories

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *