Una mica com us passa amb vosaltres amb l’arròs, no hi ha un Evangeli del risotto, però sí algunes passes bàsiques que asseguren l’èxit absolut. El primer pas en l’elaboració …
Casarecce alla boscaiola – La pasta per als refugiats
[English version] La pasta per als refugiats: el repte. Per cada 5€ recollits, publicaré fotos, ingredients, preparació i si puc vídeo (que no és lo meu) de una recepta inèdita …
Taralli napoletani
I Taralli ‘nzogna e pepe (galetes salades fetes amb llard de porc, pebre i ametlles) són els reis del menjar de carrer a Nàpols. Taralli i una cervesa a la …
Un altra pasta amb carbassa
Torna la tardor i torna la carabassa. En aquest enllaç trobeu totes les receptes que tinc amb carbassa, i ara una de nova, amb la carbassa cuita en el forn …
Pasta amb carbassons, tonyina, llimona i perfum d’alfàbrega i menta
Aquest estiu passat la Trini Gilbert em va demanar una recepta per l‘ARA Mengem i li vaig proposar aquesta combinació. A mi em va agradar molt, ja em direu. Aquest format …
Tubettoni mar i muntanya
O més bé tubettoni amb lo que tenia en aquell moment a la nevera que però van quedar super bé i es mereixen ser publicats. Ingredients per dues persones 160/200 …
Parmigiana de carbassa
Bon any nou! Quan a Nàpols parlem de parmigiana, generalment ens referim a la reial Parmigiana di Melenzane, boníssima, insuperable. De fet crec que és l’entrada que té més visites …
Galets farcits de bolets amb salsa de rostit
Aquí teniu la recepta de galets farcits per aquest any, amb bolets i suc de rostit de vedella eco Pirinat que he trobo als supermercats Condis. Fem servir poquíssima carn …
Gnocchetti sardi amb salsa de cansalada i ceps
Els gnocchetti sardi són aquests nyoquis petits de pasta seca, típics de la Sardenya. En vaig trobar al Melocomo l’estiu passat mentre buscava botigues per recomanar. Els he fet amb lo …
Sorbet o granissat de llimona
Refrescant i boníssim. L’heu de tastar. Que quedi com un sorbet o un granissat depèn de si teniu Termomix o un trasto semblant. Si el teniu, sorbet, si no, granissat. …
Tagliatelle amb sofregit i carbassons
Encara que hagi millorat molt, el sofregit no és el meu fort. És per això que quan em va arribar aquest sofregit de ceba empordanès de Quim Matas l’he volgut …
Paccheri amb esqueixada
Fa un parell de setmanes em va sobrar esqueixada. La vaig escaldar a la paella i li vaig tirar espaguetis. Em van agradar tant que el plat va ser escollit …