O sigui pasta amb patates tot cuit alhora. Un plat molt poc equilibrat, però fa molt estiu. L’únic one-pot pasta que s’ha fet mai a casa nostra, de fet la …
Espaguetis amb tonyina
Una versió més de pasta amb tonyina. Aquesta segon l’estil sciuè sciuè, que en napolità vol dir ràpidament. Per aquelles vegades que ja no tens més idees, estàs cansada, no …
Pastís de paccheri
Necessiteu una idea per un primer plat original? Podeu provar a fer aquest pastís de paccheri. Una mica llarg, però oi que fa bona cara? Ingredients Aquí hi havia una …
Fusilli amb calçots i ricotta
Temps de calçots i de calçotades. I si sobren? Doncs experiment! Fusilli amb calçots! Per 4 persones vaig fer servir uns 6 calçots però si en teniu més endavant. Ingredients …
Pasta amb albergínies rostides
Un plat de pasta sciué sciué (napolità per ràpidament) que dedico als alumnes de les classes que fem a l’Escola de Cuina de la Mireia Carbó. Ells saben perquè 😉 …
Gnocchetti sardi amb gambes i safrà
Els gnocchetti és un format de pasta seca amb forma de nyoquis petits. Per aquest plat la pasta es cuina com si fos un risotto, afegint aigua a poc a …
Macarrons aromàtics amb flors de carbassons
Hola a tothom i bentornata a mi. Torno a penjar receptes després d’una llarga pausa i ho faig amb una recepta súper fàcil i sorprenent a l’hora. Encara queden flors …
Bracet de verdures
No és gens típic, gens tradicional, és una recepta que vaig tastar a un sopar a casa d’una amiga al meu poble l’estiu passat. Acompanyat d’una amanida pot ser un …
Cuina napolitana a l’Escola de cuina Mireia Carbó
Una vegada al mes em trobeu a l’Escola de cuina de la Mireia Carbó per preparar plats napolitans. La meva amistat amb la Mireia ve de lluny… sabeu que la …
Pebrots farcits de pasta
O com es diu en napolità puparuole ‘mbuttunate ‘e maccarune. Els maccarune serien els macarrons, perquè, crec que ja us ho he dit, per nosaltres maccheroni (aquí en italià) és tota …
Espaguetis amb tonyina
Un plat molt i molt fàcil (com tots vaya). La versió blanca dels espaguetis amb tonyina clàssics. A més dels espaguetis queda molt bé amb espaguetis negres, linguine, trofie… Ingredients per …
Parmigiana de carbassons
Si em seguiu de fa temps ja sabreu que és la Parmigiana di melenzane, d’albergínies, una de les entrades més visitades d’aquest blog, encara que no sigui un plat de …












