Vaig trobar aquesta recepta ahir, fent neteja de revistes, en una llibreta anònima de receptes amb safrà i em va intrigar. En la recepta original fan servir linguine o bavette, …
Pasta amb pesto de espàrrecs blancs
Una recepta molt senzilla, rapida i lleugera. La vaig fer per les Mafaldine de Garofalo, va molt bé també per a pappardelle, tagliatelle, fusilli, farfalle, radiatori i, com té un gust …
Pasta amb carxofes i botifarra
Tortiglioni amb carxofes i botifarra. He inclòs la recepta en la categoria vegetarianes perquè sense botifarra queden boníssims igual. El procediment és lo mateix. Vaig fer servir els tortiglioni de la …
Orecchiette amb botifarra i safrà
Ahir em vaig cremar el llavi per tastar les orecchiette abans de escórrer-les. Com vaig avisar per FB i Twitter, abans de tastar una orecchietta directament de l’olla de cocció …
Espaguetis amb cloïsses
De retorn a casa després de uns dies de vacances a Itàlia. Un tip de família, menús de festa, pizzes i mozzarella. Ho trobava a faltar. Si teniu curiositat, a …
Galets farcits de verdures. Cinquè (i últim) post nadalenc!
Ja hi som, és l’últim! Galets farcits de verdures sense ni l’ombra de beixamel, dedicats a Quim Monzó que acabo de descobrir té mania a la beixamel. Més endavant li …
Galets farcits de salmó i ricotta. Quart post nadalenc!
Més, més i més galets. Carn, marisc, coliflor i ara salmó. Senzills i ràpids.
Galets farcits de coliflor amb beixamel. Tercer post nadalenc!
Continuem amb els galets! Primer amb carn, després amb peix i ara amb verdura! Aquests, si no hi poseu el filet d’anxova, son per a vegetarians també. Jo continuo fent servir …
Galets farcits de marisc. Segon post nadalenc!
Desprès els galets amb carn, més galets! Amb peix. Especials, de veritat.
Galets farcits de carn amb beixamel. Primer post nadalenc!
Les tradicions m’agraden. Doncs perquè no combinar la vostra dels galets de Nadal amb la nostra de la pasta al forn? A partir d’avui, que és el dia que a …
Fusilli corti col buco, ragù e ricotta
Ara que tenim el Ragù, amb quina pasta el combinem? Lo clàssic serien els ziti, trencats a mà, però podem fer servir qualsevol pasta amb un forat, penne, tortiglioni, rigatoni, …
Ragù napolità
El Ragù napolità difereix del Ragù bolonyès perquè en el nostre no es fa servir carn picada, si no trossos de carn sencers. Jo he aprofitat que tinc la meva …