Semblants a una tallarina, la pappardella és una pasta llarga de secció plana molt ampla. Les pappardelle amb ceps són tot un clàssic. Resulten especialment recomanades per a salses cremoses, amb …
Funghi ai funghi: pasta en forma de bolets amb aroma de ceps
Ja sabeu que no sóc una entusiasta de la pasta de colors, sobretot quan no té gust de res. Aquí en Catalunya vaig tastar per primera vegada unes pastes amb …
Lumachine
Petits cargols. Uns mini-mini galets. Per sopes o receptes amb llegums.
Gnocchetti a l’Ermengol Amill
L’estiu passat vaig llegir Lliures o morts, del David de Montserrat i del Jaume Clotet. De fet el llibre el vaig comprar al maig, quan vaig conèixer els autors a …
Gnocchi di patate amb col
L’altre dia vaig provar aquest plat típic dels Abruços. La recepta estava al llibre Il cucchiaio d’argento. Una mica adaptada, com sempre. I perquè. Perquè us vull presentar en Quirino, …
Pasta amb pèsols, pernil i ou
Comença la temporada de pèsols! La senyora Anita del poble ja n’està collint i són boníssim. Per menjar-los crus. Per cert, a Caldes d’Estrac hauria de començar d’aquí a poc …
Pasta amb coliflor i botifarra #amorplatúnic
Tercera recepta de pasta de la sèrie #amorplatúnic, amb la col·laboració de la Rosa Baró Vila, nutricionista de Reus. Un plat únic, equilibrat i complert. Aquesta vegada us proposo una …
Angules de blat amb calamars
Les angules de blat de la marca Sandro Desii són ideals per els plats amb peix més senzills. Amb el mínim esforç podem aconseguir un plat bo i visualment impactant. …
Pasta amb carbassa, olives i romaní
Avui he provat aquestes penne rigate de la marca Delverde, disponibles als supermercats Sorli Discau. He de dir que aquesta pasta ha sigut tot un descobriment. Sent una marca del …
Pasta amb cigrons i espinacs #amorplatúnic
Primer post de l’any! Bona entrada d’any a tothom! Com han anat les festes? Nosaltres vam estar a Itàlia, hi vam anar amb vaixell, ens vam portar el cotxe que …
Maccheroni alla Rossini
Bon dia i bones festes! Com van quedar els galets i els canelons? Encara que esteu gaudint de la pasta vostra avui us proposo un plat interesant, un plat de …
Angules de blat Sandro Desii amb carxofes, ou trencat i micuit – Recepta d’autor
Aquesta recepta me l’envia l’Òscar Ruiz, xef del restaurant Brasa d’Or de Lleida que vaig tornar a veure a la presentació de La pasta per als catalans a Lleida. Va …











