Us ve de gust un plat de tagliatelle amb ragù blanc, safrà, fruits secs i un toc perfumat de taronja? Aquest plat? La recepta a la pàgina 118 del …
Pasta amb carbassa i gambes #amorplatúnic
Us recordeu quan a principi d’octubre us vaig dir que començaria una nova col·laboració amb la Rosa Baró? Doncs finalment ja tenim la primera recepta de plat de pasta únic. …
Espaguetis amb “pomodorini del piennolo”
Aquesta setmana estic a Itàlia i avui el meu pare m’ha preparat el seu plat estrella: espaguetis amb tomàquets del piennolo. Són tomàquets per penjar (d’aquí el nom) propis de …
Pasta amb crema de coliflor, julivert i llimona per el Gran recapte d’aliments 2013
Aquest any torno a participar a la iniciativa de Blogs contra la fam per fer difusió del Gran recapte 2013 del Banc d’aliments que serà els dies 29 i 30 …
Espaguetis amb rovellons
Els rovellons a Itàlia es coneixen sobretot a Calabria, a l’altiplà de la Sila, on li diuen rositi. I no. Com m’ha fet notar la Carme Gamero (@laSierpita) lo que …
Pasta amb bròquil i botifarra
Arriba la tardor (..ehm..) i necessitem plats més calentons i energètics. Ja ho se que avui fa una calor que no s’aguanta, però el vaig preparar fa uns dies, quan …
Espaguetis amb mandonguilles
El fet que jo preparés espaguetis amb mandonguilles és una directa conseqüència del post de l’altre dia sobre el Pastafarisme: necessitava una foto de espaguetis amb mandonguilles per reproduir al …
Pasta amb carbassons i tomàquets lligada amb ricotta
Una nova recepta per aprofitar dels últims carbassons de temporada. La senyora Anita, que té el hort més maco del poble ja no en té més… les plantes d’alfàbrega també …
Pasta amb crema de pastanaga
A l’estiu m’agrada molt preparar receptes amb mató o ricotta. Son formatges fresquets, les salses són tèbies, no cremen i combinats amb verdures et proporcionen un plat complert. Aquesta recepta …
Espaguetis saltejats amb puré d’albergínies escalivades
Us recordeu la pasta amb crema d’albergínies i mató de fa uns dies? Doncs aquell dia em va sobrar puré d’albergínies i el vaig congelar. I en vaig aprofitar per …
Tagliatelle
Les tagliatelle són unes pappardelle més estretes i assecades en forma de niu. Són originàries de l’Itàlia septentrional, sobretot de l’Emília-Romanya, la regió de Bolonya. Precisament, un plat molt conegut són les …
Mafalde amb crema d’albergínies i mató
El dia 15 d’Agost, Ferragosto per a nosaltres, és tradició preparar pasta al forn, i la versió més estiuenca d’aquesta pasta és la pasta amb albergínies. Al llibre La pasta …












